God Jul

Hellu!
Nu har jag bakat knäck. Heter det bakat? Gjort knäck kanske det heter? Äh, shit the same, det finns iallafall nu! Snart ska vi börja klä granen, vi väntar bara på Matilda och Lovisa, sen ska vi kolla på Polarexpressen. Det har blivit en tradition de senaste fem-sex åren (?). Egentligen har jag ingen julkänsla överhuvudtaget.. Det kanske kommer sen när vi har fått klart granen och kollar på filmen.. hoppas det iallafall.

Men nu ska jag gå och fixa min säng innan M och L kommer. Imorgon blir det inget bloggande förmodligen, och vem sitter och läser bloggar på julafton ändå liksom? Så ha en god jul så hörs vi på lördag kanske. ♥

Update: Någon sa att det heter "koka knäck".. Men jag gör i mikron och inte på spisen, haha ^^

Svar på kommentar

Sorry för att det blir en massa "svar på kommentarer" hela tiden, men när ingen lämnar namn eller bloggadress och flera kan ta del av svaren så är det lika bra att ta upp dom direkt så alla får veta tycker jag. Så här kommer ännu en kommentar:

Men shit OFTA Alex har EGET rum när han bara är hemma på helgerna!!
& Evelina får DELA med 4 SMÅSYSKON?!??!
Men vad ska dem små ha för sängar i sitt rum?
Först och främst, skulle du vilja dela sovrum med din storebror? Nej, skulle inte tro det. Evelina är bara 6år än så länge och leker fortfarande med dom mindre, plus att dom bara ska sova i samma rum, så det är ingen stor grej? De tre minsta går ändå till mamma och pappa på nätterna.. Och så småningom ska vi förmodligen dela av det stora rummet med en vägg, vilket gör det till två stora rum och Evelina och Olivia förmodligen kommer ta det ena. Så länge kommer Evelina och Olivia dela på en trallsäng och Isac och Noel på en, medans Theodor kommer ha en juniorsäng. Hoppas du hängde med ;)


Bilder på lägenheten


Theo, Isac och Noels rum


Evelina och Olivias rum


Mitt och Linnéas rum

Köket (bild från förra julen)

Tv-hörnan (också bild från förra julen)

Det var dom enda bilderna jag hade från lägenheten. Och nu blir det ju inte bra om jag tar nya eftersom massa möbler är borta och det allmänt ser ut som ett kaos här, haha..

Hej och hå

Hejhej!
För ett tag sen kom jag hem från Karin (dagmamman) som vi har varit hos och ätit julfika. Riktigt gott även om jag fick ont i magen efter ett tag då jag aldrig hann äta frukost </3.

Nu sitter jag iallafall här. Jag och Linnéa har rivit ur alla sängkläder från alla sängar eftersom dom ska flyttas till huset idag. Det kommer bli en massa möbler som ska flyttas idag eftersom det ska vara så gott som färdigt imorgon så vi slipper fira jul bland massa kartonger. :)

Sen när väl har flyttat så kommer vi inte ha något internet på några dagar, så då blir det inget bloggande :( Men ni står säkert ut! Jag kommer lägga in bilder från julafton och huset sen, så ni har något att se fram emot, haha.

Nu ska jag gå och se var Linnéa håller på med.. Talk to you later!

Ytterligare tre frågor om huset/flytten

5 stycken i ett rum? Wow, inte lite det.
Haha, men det rummet är HUUUGE, så det blir inte trångt :)

Har Alex flyttat hem igen?
Nej, han är hemma på helgerna

Hur många gånger har du flyttat?
6 med den här gången


Frågor och svar om huset/flytten

Varför ska ni flytta?
För att det är för dyrt att bo i lägenheten vi bor i nu och för trångt.

Är det stort hus, är rummen stora?
Yes, det är inte så många rum men dom är stora.

Vilka barn ska dela rum, eller ska alla få egna rum?
Jag och Linnéa fortsätter dela
Matilda och Lovisa fortsätter dela
Evelina, Olivia, Theo, Isac och Noel ska dela
Alex får eget
Mamma och pappa delar

Vad tycker DU om att flytta?
Jag vet inte riktigt.. Jag trivs väldigt bra här, så jag vill egentligen inte flytta alls.

Ska det bli kul, typ att få nya rum och så?
Jo, det som är bra är att jag och Linnéa får ett större rum som vi har valt tapet och färg till osv

När ska vara ute ur huset om man kan säga så?
Lägenheten? Innan nyår tror jag, men vi ska sova i huset antingen idag eller imorn

Vart ligger huset, måste ni ta buss till skolan?
Det ligger bara lite längre bort från skolan om man jämför med lägenheten, fast åt andra hållet.

Har du typ bestämt hur du ska ha ditt rum med möbler och så?
Ja, i stort sett. Det kommer bli lila, vitt och silver i rummet när det är klart. :)

Ska ni bo i hela huset? Varför flyttar ni, ni flyttade ju nyss?
Ja vi ska bo i hela. Vi flyttade till lägenheten från Rot för ett år sen, så det är ju ett tag sen. Men vi gör det för att det är så dyrt att bo här.

Kommer du att få ett eget rum i erat nya hus?
Nej, jag och Linnéa kommer fortsätta dela

Hur många rum finns det i huset?
6 rum och kök + två toaletter

Om DU fick bestämma rumindelningen, hur skulle det då vara?
Jag tycker den är rätt bra som vi har nu, vi har typ alltid haft samma och det har funkat. Jag har bara haft eget rum tre eller fyra gånger tror jag.

Hur stor är trädgården?
Rätt stor :)

Ligger huset längre bort från byn eller mitt i centrum?
Det ligger fortfarande på byn, fast inte lika nära till allt som från lägenheten.

Kommer huset vara större än det ni har nu?
Ja

Får alla eget rum?
Nej

Ska det bli kul att flytta?
Både och

Hur stort är huset?
Jag vet inte exakt, men det är stort iallafall

När ska ni flytta?
Vi håller på just nu. Vi ska vara så gott som klara innan julafton är det tänkt

Kan du lägga ut bilder?
Ja det kan jag när allt är klart. Fast nu när jag tänker efter så har jag inte hållt mitt löfte om att visa bilder från lägenheten än (a) Kanske ska slänga in bilder nu innan vi flyttar..

Hoppas ni blev nöjda med svaren, är det fortfarande något ni undrar så kan ni fråga i kommentarsfältet!


Jullov

Nu är det jullov äntligen! Och som jag sa, bortkastad tid i skolan. Först satt vi tysta i fem minuter och "lyssnade" på julmusik och Jonas (klassföreståndare) som nynnade, sen lekte vi leken två gånger innan vi fick betygen och slutade som gick på fem minuter. Men men, nu är jag hemma iallafall och vet inte vad jag ska göra.. Varken Linnéa, Matilda, Lovisa eller Evelina har kommit hem än.

Snart jullov

Tjoo!
Idag i skolan hade vi något som dom kallar "julkul"... Jag tyckte det sög. Först hade jag julpyssel i bildsalen och sen julpyssel i sal 21 och jag kan lova att det var riktigt lamt.

Och imorgon ska vi göra något riktigt onödigt. Först ska jag gå upp och fixa mig för att sedan gå till skolan i kanske en timme och sen ska jag hem igen. Varför? Jo, vi ska få våra betyg och sen vet jag inte vad dom har tänkt sig. Vi lär förmodligen göra som varje klf där vi sitter i vårat klassrum med våra klassföreståndare som går runt och småpratar med alla.. Alltså, förstår ni hur onödigt det känns i en timme? Vi hade lika gärna kunnat fått betygen idag och fått jullov, men icke då. De flesta andra klasserna ska fika och så imorgon men våran klass gjorde det idag, så vi ska göra en lek som vi gjorde när jag gick i typ fyran på Montessori.. Hallå? Vi går i åttan nu, och den leken är jättetråkig. Man ska få en lapp där det står "folk" eller "varulv" på, sen ska alla blunda och den som fick varulv ska kolla och peka ut nån som ska dö. Sen ska alla titta och så ska man misstänka vem som är varulv.. Haha asså, tråkigt.se.


Bild från dagen innan julafton 2007

Har ni fått jullov än?
Update: Vi börjar skolan igen den 10e januari


Minifrågestund

Hej!
Eftersom det är så många frågor om huset vi håller på att flytta till, så tänkte jag att vi kan ha som en mini frågestund som endast handlar om huset/flytten. Så svarar jag på alla frågor imorgon. Jag tar med dom som jag har fått innan som jag inte har svarat på än också, men resten kan ni skriva i det här inlägget. Frågestunden avslutas imorgon klockan tre. Okej? Fråga på!

Answers

Någon undrade när jag kommer visa bilder från nya huset, och det kommer väl när det är klart. Än så länge är det inga möbler eller nånting utsatta, men vi jobbar på det. Och ifall någon har missat så har vi inte flyttat ifrån Älvdalen. Sen frågade nån varför jag hade fått glasögon helt plötsligt, och det är kanske för att jag ser dåligt? Vad annars liksom? ^^


Bild på utsidan av huset


Svar på kommentarer


Svaret blir JA på båda, det kan jag ;)


Bild från i somras, men det är dom glasögonen jag har nu, dom har bara bytt ut glaset till glas med styrka nu. :)

Torsdag - Idag

Hallå!
I torsdags efter skolan for i stort sett alla från våran familj utom Matilda, Olivia och twinsen till nya huset för att måla och sånt. Vid halv tio (tror jag det var) så for alla utom jag och mamma hem för att lägga de små och sig själva, så vi var kvar. Vid halv ett hade vi målat klart allt i den blivande matsalen och tänkte att vi lika gärna kunde slänga upp fondtapeten.. Men det skulle vi inte ha gjort... Det slutade med att tapeten inte räckte (!?) och vi låg på golvet och garvade, tills vi slet ner den, haha! Vi var väl hemma vid tre sen och då skulle jag tvätta bort sminket och duscha (bara för att få bort all färg) innan jag la mig. Jag la mig med blött hår för jag ändå skulle få lov att duscha ordentligt morgonen efter.

Den underbara tapeten........

Igår gick jag upp klockan sex för att hinna duscha, fixa mig, klä på mig och äta frukost innan vi skulle till Salem för att kolla på de små barnens lucia som började halv nio. Jag var alltså inte i skolan.


Theo, Olivia, Noel och Isac

Sen åkte jag, mamma, farmor, farfar och faster till IKEA i Gävle. Jag somnade innan vi ens hade kommit till Mora... (Jag hade ju bara sovit två och en halv timme). När vi kom till Mora skulle vi hämta ut mina glasögon och plocka upp faster innan vi fortsatte. Jag somnade igen och vaknade inte förrän vi var framme (haha). Det första vi gjorde var att äta innan gick vi och köpte massa saker som omöjligtvis skulle få plats i bilen.. Men konstigt nog gick det in. Men vi fick lov att ha lite i famnen.
Vagnen på IKEA

Vi gick iallafall till Valbo köpcenter sen då klockan bara var fyra. Mamma skulle försöka hitta något rött att ha på sig till deras julkonsert med gospelkören. Så vi gick runt där ett tag och fikade på Waynes Coffee innan vi åkte hem. Jag somnade ännu en gång, tills vi stannade och faster skulle sträcka på benen och jag fick lov att gå ut eftersom hon satt i mitten, då vaknade jag. Men sen när vi började åka igen så somnade jag, haha.

Fika på Waynes Coffee

Knökfulla bilen

När vi kom hem till Älvdalen igen så åkte vi direkt till huset med alla grejer vi hade köpt och fortsatte måla. Jag och mamma gick hem (hade ingen bil) halv fyra inatt.

Jag vaknade tio i fyra idag.. Jag sov alltså elva timmar mer eller mindre, och nu ska jag gå och äta. Hörs imorn ♥

Svar på fråga


Det var någon som frågade mig var jag har för streck i mitt (högra) öga.. Och ärligt så vet jag faktiskt inte. Jag tror att jag alltid har haft det. Haha men jag gillar det faktiskt på något stört vis ^^

Lucia

I måndags så var jag, mamma, Olivia och Linnéa och kollade på Matilda, Lovisa och Evelina som hade lucia i kyrkan. Dom sjöng massa låtar och Blondie var själva lucian. Jag tror nästan att det var med flit som hon blev vald, jag menar, hon är rätt lång, smal och har blondt hår, hon var perfekt. Redan innan jag visste vem som skulle bli tyckte jag att hon skulle vara det. Jag tror att lärarna väljer istället för att dra lott. Haha.

Men iallafall, här får ni en bild på Evelina som var tomte, hihi.

Hon fick låna mitt löshår så hennes flätor skulle bli långa. :) Fast dom har gått upp lite på bilden..

Vaniljhjärta och choklad


Jag var nyss över på Ica och köpte lite gottis jag ska äta medans jag kollar på Nikita, som förövrigt har blivit mitt nya favoritprogram! Någon mer som kollar på det?

Cotton Candy
Blah


Hej jag är världens sämsta bloggerska! Jag måste fixa en ny design och komma på något att skriva om, jag har noll inspiration. Sen att kamerasladden är borta gör inte saken bättre... See you later!

Luciafestinatt is the shit!

FAN VAD KUL JAG HADE IGÅR! Varför är det bara en gång om året för!? Jag dansade och dansade och dansade tills mina fötter sa ifrån och jag tog av mig skorna och fortsatte i en timme till! Underbart säger jag bara! När det var slut hade jag kunnat hållt på längre, men tyvärr slutade det kl 2 så det var bara att dra sig hemåt. Men gud vad jag längtar till nästa år!

Luciafestinatt

Hej!
Jag har fortfarande inte hittat sladden, så än så länge har jag inga bilder...

Om ungefär en timme kommer några av Linnéas kompisar som ska fixa sig här. Sen kommer det fler vid fem. Jag ska sminka några av dom och hjälpa till med att fixa hår och sånt. Klockan åtta drar vi ner till ishallen där Luciafesten är. Det kommer bli grymt! På scen kommer I am so me och Neverstore spela, men det blir disco också emellan åt. Det kommer även vara prisutdelning till dom som sökt stipendium och luciatåg med Älvdalens lucia. Synd att det här bara är en gång om året..

Jag visar bilder sen på hur jag kommer se ut osv.

Of course

Hellu!
Igår hittade jag igen mammas digitalkamera, som hon fått från någonstans men inte använder, och kom på den awesomea idén att jag kan ta den! Den är rosa dessutom, hihi. Men iallafall, jag har tagit bilder med den idag, MEN vart fan är urladdningssladden?! Jag kan ju inte ha in bilderna i datorn nu.. Så otroligt typiskt nu när jag tänkte bli duktig och ta lite bilder eftersom jag vet att jag har varit dålig med det nu ett tag. Men men, ni får väl dom när jag har hittat sladden helt enkelt.

Jag har varit med Minde en stund idag och bakat pepparkakor (som jag tog kort på) och färgat håret tills imorn. Mitt hår har nämligen varit rätt.. "urtvättat" eller vad man ska säga (?), så jag kände att det behövdes. Bild kommer imorgon när jag har tagit kort på det ^^

Men nu ska jag gå och torka/platta håret.. vet inte ens hur färgen är än så länge, haha.

Yes!

MIN MOBIL FUNKAR IGEN!
Jag tror att den hade fått en "vattenskada" eller nåt. Ni vet den lilla vita rutan på batteriet som blir röd om det kommer in vatten i mobilen? Den rutan är röd på mitt batteri... Så den kanske har torkat eller något nudå? Aja, det är bra att den funkar nu iallafall!

Seriöst, den mobilen jag har, jag tror inte någon annan hade kunnat klara sig så pass länge som min har gjort. Jag har haft den i snart två år och den har blivit utsatt för till exempel en tur ner för en lååång stentrapp i min skola, flera gången har den farit ner i golvet, den har legat i vatten många gånger då jag lägger den på handfatet när jag tvättar bort sminket, haha! Fast allt det där kan ju resultera i att luckan och batteriet flyger ur direkt jag råkar tappa mobilen i golvet och att ena högtalaren är sönder - den som hör till alarm, sms signal och ringsignal.. höhö.

Men men, det bästa nu är att jag kan skriva sms med T9 igen ♥

Rest In Peace

Igår dog min mobil. Så nu måste jag ha en Nokia 1209 som är utan kamera, utan musik, utan T9 och jag fattar ingenting av den! Det enda positiva med den är att den har Snake, haha. Så nu kan ni ju gissa vad som står högst upp på min önskelista..
Hemma idag igen

Heeeeej!
Igår gick jag till skolan, men det skulle jag ju inte ha gjort. Jag mådde dåligt i skolan och sen på kvällen trodde jag att jag hade feber. Jag hade jätteont i kroppen och var typ död känslomässigt. Så jag är iallafall hemma idag igen, men idag är det faktiskt bättre. Nu är det i stort sett bara lite hosta kvar och täppt i näsan, sen tror jag att det är rätt bra.. Få se om det blir skola imorn, jag hade velat gå bara för att vi ska kolla på Älvdalens Lucia i kyrkan och sen vill jag fortsätta med att göra örhängen på elevens val. Men jag vet inte, förmodligen blir det så. Jag vill bara inte riskera att bli mer sjuk till Luciafestinatt som är på lördag. Men det borde vara rätt lugnt, jag märkte i lördags att jag höll på att bli sjuk, och det hjälpte nog inte att jag och Minde stod ute i 20 minusgrader i tjugo minuter när vi höll på att köa till Club Nordic.. Men det är snart en vecka sen så det borde ju ge sig snart.


Ingen värme

Hemma idag också, och det är sviiiiiinkallt inne. Endast 14 grader står termometern på.. Inte okej.

Club Nordic

Hejhej!
Idag är jag hemma från skolan pga förkylning. Jag har knappt sovit nåt inatt för att jag har hostat och inte kunnat andas. Sen har jag ont i halsen och är täppt i näsan. Great.

Anyways, i lördags var jag och Minde på Club Nordic i Borlänge. Vi tog bussen till Mora och sen tåg till Borlänge. Och jag säger bara en sak, ALDRIG MER SJ TÅG! Tåget skulle ha gått 16:22, men sen blev det försenat (såklart) till 16:50. När det väl kom så fick vi lov att vänta ytterligare tio minuter för att dom skulle göra nån bromskoll eller nåt. Sen när vi väl hade åkt ett tag skulle vi vänta på ett tåg som tog ungefär en kvart. Och sen skulle vi vänta in två tåg till som tog tjugo minuter. Alltså, aldrig med! Vi skulle ha varit framme 17:48 eller nåt sånt, men vi kom fram 19:14. Liksom.. Awesome... Men men, vi kom fram iallafall.

Vi gick till Donken när vi kom fram till Borlänge, och det var sviiinkallt! Där var det jättemycket folk som också skulle på Club Nordic. Jag och Minde hängde på några bort till Tenoren runt klockan åtta, eftersom vi inte visste var det låg och Jonthe och dom var någon annanstans, haha. Vi kom in efter ett tag ute i kylan och då skulle vi köa till garderoben och lämna våra jackor och väska. Sen gick vi upp där allt var, och våran första tanke var "vad fan är det här?". För det första hade vi förväntat oss en större lokal, och sen mer folk. Det stod att det skulle komma runt 2000 pers, men sen visade det sig att det bara var runt 750. Och sen för det andra så hoppades vi på bättre musik! Ljudet var högt, vilket förvisso var bra, men låtarna sög.. Man kände typ inte igen vissa och så var det bara dunk.. Ingen dansade, för det gick inte. I en och en halv timme ungefär var det roligt, sen var det tråkigt i två och en halv timme. Alla bara gick runt så man knuffades fram och tillbaka, så man kunde inte dansa. Och så tror jag aldrig att jag har svettats så mycket nånsin, det var så otroligt varmt!Nej, jag säger bara en sak, Coz var till och med bättre än Club Nordic. Men nu gäller det bara att tagga Luciafestinatt som är på lördag! Det kommer bli grymt!


No Internet

Förlåt för inget bloggande men internet har varit dött hela helgen så jag har inte kunnat. Om det funkar imorgon också så berättar jag om helgen då. ♥

Glasögon

Heeej!
Jag kom hem för kanske en halvtimme sen från Mora där jag har varit hos optikern. Jag har märkt i ett halvår ungefär att jag har börjat se dåligt, och nu visade det sig att jag har ett brytningsfel på ena ögat och är väldigt närsynt på andra.. eller nåt sånt. Men huuur awesome?!?! Det är ju fan skitsnyggt med glasögon! Och så får jag en anledning att använda färgade linser, haha!


Förhoppningsvis blir det dom här brillorna, fast nu med styrka i glasen

Svar på kommentar


Hahaha, nej. Jag har typ <3:an bakom alla mina vänner i mobilen ;) Så observera att han bara är min vän.

C'est le premier décembre

Hej och hopp!
Idag är det alltså första december! Wiiho! Jag har öppnat första luckan i min chokladkalender men inte hunnit kolla julkalendern på tv. Fast jag tror inte att det är något att se heller, dom på senare tid har bara blivit sämre och sämre tycker jag. Det är därför jag och Minde har bestämt att vi ska kolla på dom bästa julkalendrarna (enligt oss) på DVD istället. Vi kollar en varje helg, men nu senast så funkade det ju inte eftersom skivan hade nåt fel. :(

Vilken julkalender tycker ni har varit bäst på tv? Själv tycker jag Julens Hjältar och Dieselråttor och Sjömansmöss, hihi.