And just like that, I'm crawling back to you

Tja!
Livet rullar på, jag hatar skolan, jag är trött och längtar som en tok till påsklovet!


Kolla vilken fining jag fick igår då! Känns awesome.

Annars äre i stort sett inget annat jag ville säga, tror jag. Så vi hörs.

Snabb uppdatering

Hej på er!
Längesen jag skrev något här nu.. Har vart lite mycket nu med skilsmässa, skolaaaaan framförallt och sådana saker. Var till exempel borta från måndags kväll tills igår kväll i Fjätervålen på fotosession med Linnéa. Det var riktigt skoj faktiskt, även om dagarna var långa och jobbiga.Annars händer det väl inte så mycket. Livet rullar på antar jag. Fick precis internet igen hos pappa, awesome. Har inte kollat facebook på fleeera dagar alltså. Men nu så.

Update you later.

Watch


Svar på frågorna om skilsmässan

Av vilken anledning egentligen?
Som jag skrev i inlägget så har det varit jobbigt mellan dem i ca tre år snart, finns väl vissa anledningar, men det är inget jag tänker gå in på.

Skulle du helst vilja att de bodde tillsammans eller isär?
Jag vet ärligt talat inte. Hade det varit som det var förut när allt var bra så hade jag ju såklart velat att de skulle bo tillsammans, men om de ändå är sura på varandra så blir det bara jobbigt.

Varför ska inte Alex bo hos Jörgen alls? Har de ingen bra relation?
De har inte lika bra relation som jag har med honom, nej. Men nu vet vi inte riktigt hur det blir med det där alls, kan uppdatera er senare om det.

Bråkade dom mycket?
Kan inte påstå att de bråkade direkt. Har väl varit perioder, men inte så mycket. Var väl mer stämningen man märkte av.

Var det någon av syskonen som tog det väldigt hårt? Isåfall vem/vilka?
Jag vet inte riktigt. Har inte märkt på någon direkt för de säger inte så mycket, men man ser på Lovisa, Evelina och Olivia att det blev väldigt mammiga när de fick reda på det.

Hur berättade dom det för er?
Mamma kom och berättade det för mig, men jag blev inte förvånad så jag reagera väl inte på något speciellt vis. Sen berättade jag för Linnéa. Resten berättade väl mamma för en och en eller nåt.

Hur länge sedan var det de flyttade isär?
Fyra dagar kanske? Ja, nåt sånt.

Var det så under Familjen annorlunda också?
Det började väl lite i andra säsongen.

Hur stor lägenhet har din mamma flyttat till? Hur många rum?
En fyra. Det är tre sovrum, ett vardagsrum, två badrum och ett kök.

Kommer det inte att bli jättetrångt om ni alla ska bo i en fyra? Eller är tanken att din mamma ska hitta något större snart?
Nja, jo, det är rätt trångt. Finns väl inte så mycket mer än sängar där. Jag vet inte hur det blir senare, finns inte så mycket större lägenheter i Älvdalen nämligen.

Så du kommer även vara hos Jörgen även om det inte är din riktiga pappa?
Japp. Bryr mig inte om att han inte är min biologiska pappa för att jag har bott med honom sen jag var 8 månader typ. Sååå ja.

Tråkigt att de skiljde sig, men du tyckte väl det var lite jobbigt även om det är lugnt liksom?
Jag har inte orkat bry mig så mycket. Allt gick så jävla fort.

Är din mammas lägenhet långt bort från din pappas hus?
Nej, den ligger i närheten av förra lägenheten vi bodde i. Det tar en kvart att gå emellan ungefär.

Kommer du bo hos Jörgen?
För det mesta skulle jag tro det, ja.

Varför Lovisa & neråt? Ville hon det eller bestämde era föräldrar det? För hon är ju bara 1år yngre än Matilda?
Hon ville det. Hon hade fått göra som oss ifall hon hade velat, men tror det är bättre för henne att ha bestämt för att inte bli förvirrad och känna att hon måste välja osv.

Trodde du att dom skulle skilja sig när dom typ skulle berättade det?
Nja, jo. Var inte direkt överraskad om man säger så.

___________________________________________________________________________
Sen vill jag bara ta upp den här kommentaren jag fick för jag tyckte den var så fin och bra. Hon ser det på samma sett som jag gör. Den gjorde min dag lite grann. :)

Till alla er som skriver "ska du bo hos honom även fast han inte är din riktiga pappa??" så skulle jag vara vilja citera Jörgen. "Det är ju bara en skvätt biologi trots allt". Han gör ingen skillnad på barnen, så varför skulle de helt plötsligt behandla honom annorlunda bara för att han och Tina är skilda? Har man levt som en familj i så många år så är det väl klart att det skapas ett band. Oavsett om man är bundna av biologi eller inte.

Till Amanda så skulle jag vilja säga att jag tycker du verkar ta det här väldigt bra. Du ser det som betyder mest, vilket är att Tina och Jörgen gör det här för er allas skull. För att de känner att det kommer gynna hela familjen. Väldigt moget och klokt av dig att se det. Hoppas ni trivs i den nya lägenheten! Kram :)


Så är läget numera

Nu tänker jag bara göra en sak klar för alla så det inte blir några missförstånd osv.

Mamma och pappa har flyttat isär och ska skiljas. Det är ett gemensamt beslut och de är inte osams. Det har bara inte varit så bra mellan dem i ungefär två-tre år och det har märkts av väldigt mycket det senaste året. Så för att göra det så bra som möjligt så har de då bestämt att gå skilda vägar.

Mamma kommer ha en lägenhet och pappa bor kvar i huset.

De sex små (dvs Lovisa och neråt) kommer bo varannan vecka hos var och en och Alex kommer bo mamma hela tiden. Jag, Linnéa och Matilda får bestämma själva och komma och gå som vi vill i stort sett.

Jag tycker att det är bra att det blev som det blev. Så för mig är det helt lugnt. Jag tror även att det kommer bli mer frihet för oss stora nu när vi får välja lite själva. Att vi till exempel kan välja att vara där det är minst barn när man inte orkar osv.

Har ni frågor får ni ställa dem, jag svarar mer än gärna för jag tycker inte att det är jobbigt på något vis.

Tack och hej.